Saturday, July 8, 2006

Maleisie dag 8

Dag 8.

Toch twee duiken gedaan vandaag, de eerste was naar "Three Brothers" wat een collectie enorme keien onderwater is waarvan er drie boven water uitsteken vandaar de naam.
Op het zanderige gedeelte van de bodem was een zeeschildpad aan het fourageren en we zijn vijf minuutjes bij hem in de buurt gebleven.
Verder nog een grote Thumphead (napoleon baars) gezien en een grote solitair jagende Barracuda die in het echt veel dikker was dan ik had verwacht (waarschijnlijk zijn buikje al lekker vol gegeten).
Na de lunch naar "Tanjung Basi" geweest wat aan de noordkant van big island ligt.
Een relaxte duik tot 16 meter om daarna langzaam over koraalriffen en rotsen weer te stijgen.


( Nudiebrance (naaktslak) met prachtige schutkleuren )

Vlak bij de bodem begonnen kleine Cleaner visjes aan de wondjes op mijn been te bijten en dat voel heel erg raar aan.
Ik heb de digitale camera weer gehuurd en dit keer een stuk rustiger aangedaan met foto's schieten.
Toch kwam er weer condens op de lens halverwege de duik wat erg jammer is.
Heb deze keer iets meer dan honderd foto's geschoten.


( Anemoon visjes (Nemo's) in hun veilige behuizing )

Ik ben tegen vijven naar de andere kant van het eiland gelopen over het jungle pad om Chris en Tiffany te bezoeken.
Het jungle pad door de bush is ongeveer vijftien minuten lopen en behoorlijk steil.
Op de top van de heuvel zaten aapjes in de boomtoppen en ik ben even gestopt om ze te bekijken maar niet voor lang want dan wordt je letterlijk leeggezogen door de muskieten die rond dit uur zeer actief zijn.
Aan de andere kant van de heuvel kom je al spoedig op het strand wat je volgt om bij het resort van Chris en Tiffany te komen.
Hier zat een enorme varaan (zeker anderhalve meter) te genieten van de namiddag zon en zodra hij mij zag vluchtte hij de jungle in.
Ik was net te laat voor een foto.
Rond half zeven was ik bij het resort van Chris en Tiffany en ze waren erg blij mij weer te zien.
Chris en Tiffany hadden besloten om een "Open Water" duik cursus te doen en Chris was net geslaagd.
Ze hadden nog een week extra geboekt want het verblijf had hun goed gedaan en ze moesten echt even op vakantie binnen hun vakantie.
Ik kan me voorstellen dat als je op wereldreis gaat dat je na een half jaar zo moe bent van alle indrukken dat je echt even niets wil doen om de batterijen weer op te laden.


( Onweer nadert boven Small Island )

Omdat het alras donker begon te worden en ging regenen besloot ik het jungle pad maar niet te nemen op de terug tocht maar een boot taxi.
Ik sprak een prijs af met de bootsman en hij kwam me halen toen het net even droog was en tussen twee buien door heeft hij mij naar de andere kant van het eiland gevaren.
Bij Flora Bay aangekomen was het getij al zo laag ('s nachts liggen de boten droog) dat we moesten uitwijken naar een ander resort aan het strand die een diepere vaargeul hebben.
Ik vond dat niet erg want "B First" ligt op de terug weg vandaar en ik had nog niet gegeten.
Net toen ik bij het restaurantje aangekomen was barstte er een nieuwe bui los en kwam ik noodgedwongen bij een Indiaas stel aan tafel te zitten die in Penang wonen en werken..
Omdat ik daar toch heen wou heb ik ze gevraagd hoe het was en volgens hun was er niet veel aan wat andere mensen mij ook al hadden verteld.
Volgens hun was de Chinese wijk in Singapore veel authentieker dan die van Penang en voor het duiken hoefde ik al helemaal niet te gaan.
Ik moet dus nog nadenken over Penang of ik daar wel heen zal gaan...
We hebben nog een uur heerlijk zitten kletsen over van alles en nog wat waarna ik teruggelopen ben naar Flora Bay