Wednesday, July 5, 2006

Maleisie dag 5

Dag 5.

Heerlijk tot tien uur uitgeslapen, geen verkeer, geen pingen van liften alleen maar het ruisen van de branding en het zachtjes zoemen van de ventilator.


( Het verlaten strand wat later in de middag )

Na een stevig ontbijt (de porties zijn groter dan je denkt) ben ik naar de duikschool gegaan om wat voorstudie te doen voor de Peak Performance Boyancy cursus die 's middags geplanned staat.
Een enthousiaste speedboot met duikers komt terug al schreeuwend; We've seen a Whaleshark!
Wat blijkt; tijdens hun decompressie stop op 5 meter diepte kwam er een 6 meter lange walvishaai langs en hij bleef 15 minuten nieuwsgierig in hun omgeving cirkelen.
Een walvishaai is de grootste vis die er bestaat en wordt in volwassen staat tot 12 meter lang en eet uitsluitend plankton.
Het is een zeldzaamheid om er een te zien en al helemaal dat hij in de buurt blijft.
De hele duikschool in rep en roer en de onderwater video man helemaal uit zijn plaat om de mooie opnames die hij had gemaakt.
Ik heb ze die middag na mijn duik gezien en wow, wat een mooi beest!
Hopelijk kom ik er deze week ook een tegen.
Na de commotie ben ik in de boeken gedoken en kwam Jim zich voorstellen die mij een korte briefing gaf over wat we gingen doen en hoe.
Samen met Jon,een Maleisische jongen die nogal verveeld keek en na ik later hoorde de zoon van de eigenaar is,zijn we gaan duiken en hebben diverse drijfvermogen oefeningen onder water gedaan.
Het viel me mee hoe snel ik alles weer oppakte na anderhalf jaar en Jim was erg tevreden over mijn skills maar had wel een paar min puntjes ontdekt en de voornaamste was dat ik bij het verwijderen van mijn adem apparaat onderwater mijn adem inhield terwijl het de bedoeling is dat je langzaam bubbels uitblaast.
De regel onderwater is dat je nooit je adem inhoud in verband met de druk verschillen en daar moet ik serieus aan werken.
Na de duik heb ik het Padi hoofdstuk doorgelezen en de officiƫle vragenlijst ingevuld waardoor ik weer een "specialty" aan mijn log boekje kon toevoegen.
Ik vroeg aan Jim waar de beste eettent met een biertje zich bevond en hij wees me een plek aan op het strand waar je de beste Barracuda curry kon krijgen met een koud biertje.
Toen ik later naar "B' First" toe liep zag ik over het stand een vliegende hond jagen met een spanwijdte van ongeveer vijftig centimeter.
De natuur is hier zo puur en volgens Jim,die met zijn collega's mij vriendelijk aan hun tafel opnam,is de varaan de top van de voedselketen op het eiland en ze worden wel anderhalve meter groot.


( Dit was maar een 'kleintje' +/- 60cm )

Ze zijn niet gevaarlijk voor mensen maar een kat zien ze als welkome snack.
Ik zit er over na te denken om binnenkort het jungle pad te gaan volgen wat me in 45 minuten naar de andere baai brengt.
Maar eerst ga ik morgen om half tien mijn eerste fundive maken,waar en met wie weet ik nog niet.
Het eten bij B' First is inderdaad erg lekker maar helaas hadden ze geen barracuda curry en moet je erg veel geduld hebben als je wat bestelt dus misschien daarom wel die naam?


( B'First menu kaart - op is op? )

Ga er vroeg in vanavond want doe morgen twee duiken en oh,surprise; alle "gear",tank,bcd etc wordt voor je aangesloten en gecontroleerd door studenten.
Wat een service.