Saturday, July 15, 2006

Maleisie dag 15

Dag 15.

Nauwelijks geslapen vannacht,het bed in de trein is te klein voor mij zodat ik met licht opgetrokken knieën moest slapen wat de lig houding niet bevorderd.
Ik kan sowieso niet goed slapen in bewegende voertuigen en krijg altijd kramp in mijn nek,zelfs als ik lig het ik nu ondervonden.
Op het station in Singapore heb ik afscheid genomen van Bart en Yvonne die hun bagage in de stad gaan dumpen om daarna nog wat te gaan shoppen.
Ik ben aan een frisse douche toe en een scheer beurt dus hop ik in een taxi naar Hotel 81 in Chinatown.
Daar aangekomen blijkt het hotel geheel vol te zitten en een stuk prijziger (139S$ voor een kamer) dan ik had gedacht.
De manager is zo vriendelijk om voor mij een kamer te boeken in een Hotel 81 aan de rand van de stad die gloednieuw is en een stuk goedkoper (89S$).
Een taxirit verder meen ik eindelijk een heerlijke douche in een schone (nieuwe) kamer.
Na een ontbijt/lunch bij een chinese foodcorner om de hoek van het hotel heb ik een taxi gepakt naar SimLing Square om een onderwater behuizing voor mijn digitale camera te kopen en wat prijsvergelijkingen voor Soren van digitale spiegel reflex camera's te bemachtigen.


( Plein van SimLing Square )

Die onderwater behuizing had ik eigenlijk moeten kopen voordat ik ging duiken maar onwetendheid over het feit of ik überhaupt ging duiken en de vraag hoeveel deze vakantie ging kosten hielden mij daar vanaf.
Na wat heen en weer gevraag kom ik er achter dat een prijs van onder de 300S$ er niet in zit en de meeste shops hebben de behuizing gewoon niet in voorraad omdat ze te weinig verkocht worden.
Ik kom bij een sympathieke verkoper niet lager dan 320S$ en moet het daar dan maar mee doen.
Het is altijd nog 50 euro goedkoper dan in Nederland en de aanschaf waard.
Als ik weer naar buiten loop wordt ik overvallen door de hitte en luchtvochtigheid en ik besluit een taxi te nemen naar Marina Bay Mall om daar lekker van de airco te genieten.
Uh,dat hadden meer mensen bedacht...
Het is er stampvol met kooplustige mensen en ik besef me nu pas dat het zaterdag is.
Rond een uur of zeven begeef ik me weer naar buiten en ga op zoek naar een gratis concert waar de taxi chauffeur van vanochtend over vertelde met grote Aziatische Sterren die komen optreden.


( De Grote Sterren Show... )

Als ik het terrein vlak bij het parlement oploop is er nauwelijks publiek en het lijkt er op dat ze met camera repetities voor televisie bezig zijn want er wordt zeer slecht geplaybackt en van de achtergrond dansjes straalt ook weinig uit.
De enige die hun best doen zijn de tv presentatoren die tussen de "optredens" door hun ijdelheid aan de camera's tonen.
Er zijn maar rond de honderd mensen die dit gedoe bekijken en zeker niet de 50.000 man publiek waar de taxi chauffeur het over had.
Teleurgesteld loop ik terug naar het theater waar een ander festival genaamd BayBeats bezig is.


( Coole graffiti kunst bij BayBeats )

Voor ik er erg in heb sta ik tussen 5.000 uitgelaten jongeren naar wat ik later hoor de beste band van Singapore te luisteren.
Ze spelen erg goede punkrock nummers en hier en daar wordt er gecrowdsurfed wat de security tot wanhoop drijft.


( Crowd Surfen tijdens optreden Plain Sunset )

Ze (de security) proberen met felle zaklampen de crowdsurfers te vangen in hun licht om ze vervolgens met een paar man uit de menigte te plukken.
Al deze pogingen falen jammerlijk en de organisatie moet tussen twee nummers door ingrijpen en de menigte tot kalmte bedwingen door te dreigen het concert te staken.
Als de leadzanger dan ook nog eens tijdens het (blijkbaar) populairste nummer een snaar van zijn gitaar breekt maar gewoon door speelt wordt de menigte uitzinnig.
Met een andere gitaar spelen ze de set uit en is een van hun succesvolste optredens weer achter de rug.


( Talent genoeg op het festival terrein )

Voor mij een goede reden om een taxi te pakken naar het hotel en te gaan slapen want na 2 biertjes begint de vermoeidheid van de treinreis merkbaar te worden.