Wednesday, October 24, 2007

Oink Blues...

Ik ben zwaar in mineur vandaag want mijn favorieten torrent site Oink.cd is door de platen maffia gisteren uit de lucht gehaald.
Het was zelfs op het acht uur journaal en op de BBC.
Een site moderator is gearresteerd in Engeland en de servers in Nederland zijn in beslag genomen en van het internet verdwenen.
Het ergste van alles zijn de klinkklare leugens die er rond Oink in de media verschijnen.
De gearresteerde moderator zou veel geld verdient hebben aan de verkoop van muziek op de site...
Wat een onzin...
De site verkoopt helemaal geen muziek..!

Het volgende artikel onderbouwt veel beter wat Oink nu eigenlijk was;

http://www.negrophonic.com/2007/defending-the-pig-oink-croaks/

En dat vanuit het standpunt van een muzikant geschreven.

Met het sluiten van Oink heeft de muziekindustrie alleen zichzelf in de vingers gesneden en 180.000 leden een kans ontnomen om muziek vanuit je luie stoel te beoordelen en niet gehaast in de winkel.
De backcatalog van Oink was de grootste in de wereld waar je vergeten artiesten nog steeds kon downloaden en beluisteren die door de platen industrie allang verworpen waren als niet commercieel interessant genoeg om opnieuw uit te brengen.
Dat door deze ingreep veel onafhankelijke muzikanten een mogelijke brug naar de luisteraar ontnomen wordt is nog triester...

Helaas, kortzichtige geldwolven (die muziek niet als kunstvorm zien) gebruiken politieke middelen onder het excuus van rechten om consumenten en muzikanten uit te knijpen.

Ook de volledig advertentie en virus vrije opzet van deze site is een groot verlies voor het internet en zou een voorbeeld moeten zijn voor alle torrent sites die nog bestaan.
Met hun strenge regels die zonder pardon opgelegd werden was Oink een walhalla voor de audiophile luisteraar.

Maar, de revolutie gaat door net zolang totdat de muziekindustrie inziet dat ze overbodig is en muzikanten inzien dat het internet DE plek is om hun creaties te ontplooien aan een miljoenen publiek.
Sinds de magnetische cassette bandjes op de markt kwamen is deze strijd al bezig en op een dag zal de hitparade bestaan uit muzikanten die nog nooit één plaat hebben verkocht.

Pi.